dinsdag 31 december 2013

Champagne


Vanavond is het eindelijk zover. We hebben een jaar moeten wachten om zóveel oliebollen te eten totdat we misselijk zijn, ons mooi en met veel glitters te mogen kleden en heel erg veel champagne doppen te mogen poppen om daar vervolgens heel veel van drinken.

Champagne; je vindt er heel veel variaties van in de supermarkt die je eigenlijk geen champagne mag noemen. Wil je echte champagne drinken, dan mag je er veel geld voor neerleggen. Champagne is een sprankelende wijn die is vernoemd naar de Champagne Regio in Frankrijk. The druiven die ze bij de productie ervan gebruiken zijn Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. Alleen champagne uit deze regio mag champagne worden genoemd vanwege de te grote economische interesse die hiervoor is. Namaak champagnes uit andere regio's worden hierdoor ook wel mousserende wijnen genoemd.

Champagne is populair geworden door de goede marketing die hiervoor is gedaan. Ze gaven de labels een romantisch tintje voor de liefde en bruiloften en voor andere bijzondere gelegenheden die voornamelijk voor vrouwen belangrijk waren. Om ook de mannen te plezieren, werden er labels gemaakt die politieke elementen bevatten.

Tot zover champagne in een notendop. Hier nog een paar redenen om (goedkope namaak) champagne te drinken:
  • Champagne helpt de hersenen om te dealen met ziektes als Alzheimer en Parkinson (klinkt erg onwerkelijk, maar om de wetenschap nou niet geloven bij zo'n feit.. )
En minder serieuze redenen:
  • Wanneer het maandag is. of vrijdag. of zaterdag. of elke andere dag van de week, wanneer je er zin in hebt.
  • Omdat je zuinig aan wil doen met water.
  • Omdat het toevallig in je koelkast ligt.
  • Omdat één glas maar 90 calorieën heeft en vol zit met antioxidanten.
  • Omdat je het met Napoleon eens wil zijn. Ik citeer: 'Ik drink champagne wanneer ik win, om te het te vieren. Ik drink champagne wanneer ik verlies, om mezelf te troosten.'
Ik wil jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar wensen met heel veel champagne en gezelligheid:

Funny Cougar Town Ecard: Let's drink to how many opportunities there are for drinking wine during the holidays.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten