maandag 19 januari 2015

Oui oui, Tapie

Sorry dat ik zo lang niet van mij heb laten horen! Niets is natuurlijk een smoesje, maar de afgelopen maanden heb ik in Finland gestudeerd en ik heb daar weinig wijn gedronken. De goedkoopste fles was rond de 7 euro en deze was tegelijkertijd niet te drinken! Daarom bestonden de avondjes drinken uit bier en wodka sprite. Finland was fantastisch, maar toen ik voor het eerst weer een lekker betaalbaar wijntje in Nederland kon drinken was dat een genot voor mijn tong.

Terwijl ik een jaar geleden nog geen groot fan van rode wijn was, vind ik het nu heerlijk en heb ik bijna meer rode dan witte wijn gedronken sinds ik terug ben. Waar dat vandaan komt durf ik niet te zeggen, maar is het niet zo dat smaak om de 7 jaar veranderd? Hierdoor lusten kinderen die nooit van spruitjes hielden, ineens wel deze bittere groene groente. Misschien was de smaakverandering van mijn tong de afgelopen maanden het geval! Het wijntje dat ik vandaag met jullie ga bespreken heet
Tapie en is mijn eerste officiële Biologische wijn.

Tapie is een rode wijn uit Frankrijk. Ik kan jullie niet vertellen van welke soort druif de wijn is gemaakt, want er staat een prachtig geschreven Franse tekst achterop het etiket die ik niet kan vertalen. Ik moet me eigenlijk schamen, omdat ik 6 jaar lang Frans op de middelbare school heb gehad en dat doe ik dan ook maar! Wat ineens in mij opkomt is dat op bijna iedere wijnfles staat dat het een fruitige smaak heeft. Ineens verbaast mij dat niet meer, aangezien elke wijn gemaakt is van druiven, nouja.. Maar dat even terzijde! Tapie is een soepele rode wijnen die heerlijk (en redelijk makkelijk) weg drinkt. Deze wijn is lekker bij varkensvlees en salades. Deze wijn is ideaal voor een glaasje bij het eten, maar kan ook lekker de hele avond door gedronken worden. Het leukste is natuurlijk om de fles te delen met leuk gezelschap!

Zoals je misschien al weet, spreek ik het liefst uit ervaring en ik probeer dan ook graag wijntjes voor jullie uit! Afgelopen week heb ik dat ook met liefde gedaan en de fles was dan al snel leeg. Mijn rode wijn carrière is nog niet zo lang bezig, maar deze Tapie mag bovenaan mijn favorieten lijstje plaatsnemen.

Ik hoop weer tot snel!