dinsdag 17 juni 2014

Een bruut wijntje

Eindelijk weer tijd voor een blog! De tentamens zijn bijna voorbij en dus is het tijd voor weer een klein, maar o-zo-leuk verhaaltje over een spannende, sprankelende wijn. Met nadruk op bijna voorbij, want het feit dat ik nu een blog aan het schrijven ben toont eigenlijk aan dat ik studie ontwijkend gedrag vertoon.

De wijn waarover ik jullie ga vertellen heeft een zomers tintje. Ik heb de wijn van vriendinnen en vriendje gekregen nadat ik een dansoptreden heb gedaan en overleefd. Mijn benen zijn nog heel en ook heb ik geen vingers gebroken. De naam van de wijn is Sumarroca en komt uit Spanje, Barcelona. Ik raad het dan ook ten zeerste aan om dit wijntje te drinken tijdens een zomeravond met een gezellige groep vrienden of vriendinnen. De wijn is een Rosado Brut. Brut is een aanduiding voor een droge champagne. En champagne mag alleen Brut worden genoemd als de wijn gedoseerd is met minder dan 15 gram per liter (feitje). Deze Brut was (ik citeer) zalmkleur met een gebalanceerde smaak en met een lang en plezier eind. Huh, een lang en plezierig eind? Jep, ik kan er geen andere vertaling van maken! Daarnaast verteld het etiket mij dat het een perfect wijntje is voor speciale gelegenheden. Dus, is er iemand bij jou in de buurt geslaagd, heb je je laatste tentamen gehaald, heb je vakantie? Verzin iets en je het perfecte wijntje staat voor je klaar!

Het wijntje is gedronken aan de gracht en was heel erg lekker! Zo blijkt het maar weer dat Spanjaarden beter wijn kunnen maken dan voetballen.