donderdag 13 februari 2014

Limited Edition

Gisteren was het mijn verjaardag en hoe kun je een verjaardag beter vieren dan met het opentrekken van een fles wijn? Niet! Vandaar dat ik met mijn vriendje 's ochtends een bezoekje had gemaakt aan de Gall&Gall om een wijntje uit te zoeken. Mijn ogen vielen bij binnenkomst meteen op een vrolijke fles met bloemetjes en smileys die ik niet kon laten staan. Binnen 20 seconden stonden we weer buiten.

's Middags kreeg ik van een paar lieve vriendinnen een leuk wijnpakketje met daarin een schenktuit, een ring waarvan ik de functie nog niet precies wist en een leuk boekje met informatie over wijnen en wijnregio's over de hele wereld. Ik ben er helemaal gelukkig mee en hiermee kan ik jullie nog meer leuke weetjes over wijnen vertellen in het vervolg! Google blijft een trouwe vriend en deze keer wist hij mij alles te vertellen over de ring die in het pakketje zat. De zilveren ring schuif je over de hals van een fles wijn en vangt de druppels op die bij het schenken over de hals glijden. Weer wat geleerd!

Nu wat informatie over de vrolijke fles wijn met allerlei kleurtjes en bloemetjes. Deze droge witte wijn is een sauvignon blanc, komt uit Zuid-Afrika en gaat door het leven met de naam: Daisy Day. Ik had in de winkel helemaal niet gekeken naar het label met de omschrijving van de smaak en de geur, maar wat bleek thuis: er staat ook niks, zero, nul informatie daarover op de fles. Je moet het als klant doen met de leuke smileys, bloemetjes, vele kleurtjes en een vrolijk gedichtje over daisies. Op de Gall&Gall site staat vermeld dat deze fles een limited edition is, speciaal voor Valentijnsdag (inslaaaaan). Voor alle mannen die dit lezen en morgen een romantisch avondje met hun vriendinnetje hebben gepland: koop deze wijn en je hebt geheid een geslaagde valentijnsavond, geloof mij! Omdat er niets over de smaak of geur staat vermeld op de fles, heb ik mijn allereerste grote wijnongein uitdaging: ik moet helemaal zelf de wijn omschrijven, aah help. Even kijken of ik al wat heb geleerd sinds mijn eerste blogverhaaltje: deze sauvignon blanc is een frisse droge witte wijn dat fruitig smaakt en het vooral erg goed doet bij de borrel. haha uitgebreid is het niet, maar overtuigt het jullie? Waar een wijn naar ruikt is voor mij nog altijd een raadsel als de informatie er niet op staat of als ik die informatie nog niet heb gelezen.

Tja, aan 14 februari valt bijna niet te ontkomen, zelf niet als het gaat om alcohol(flessen). Ook al vind je valentijnsdag veel te overdreven, geef je crush/scharrel/vriendje/vriendinnetje/man/vrouw/vriendinnen/iedereen een dikke kus en proost lekker met een glaasje wijn!!

Tot de volgende! x